Mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá BIO 450 g

Mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá BIO 450 g


Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin. Více

Výrobce: PROBIOKód produktu: P910133 Doprava a platba

35 Kč
Skladem
ks

Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin. Více

Výrobce: PROBIOKód produktu: P910133 Doprava a platba

Pšenice červená je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví. Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin. V České republice se ji povedlo namnožit z několika málo zdrojů z genobanky panu Janu Hlaváčovi, našemu partnerskému ekozemědělci. Jak na červenou pšenici v kuchyni? Mouka z červené pšenice  se hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod. Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou. Recepty:Jidášky se skořicovou náplníVánoční skořicový věnecZajímavosti:Propadli jste superpotravinám? Vsaďte na ty české!